Mеждународният експерт Илия Лазаров заяви в предаването Денят ON AIR, че войната премина

...
Mеждународният експерт Илия Лазаров заяви в предаването Денят ON AIR, че войната премина
Коментари Харесай

Mеждународният експерт Илия Лазаров: Мирът може да дойде през Китай след разпад на Русия

Mеждународният специалист Илия Лазаров заяви в предаването  " Денят ON AIR ", че войната мина в много рутинна фаза, а двете воюващи страни изчерпват последователно своята жива мощ. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11345
" Изпращат дронове, само че липсват хората, които могат и желаят да водят война. Украинците са доста по-мотивирани, само че и там към този момент се следи умората. Хората не желаят да водят война и водят война играчките. Без да влезе армия, която да поддържа тази територия, няма по какъв начин да се случи. Жертвите и от двете страни са много, без значение кой по какъв начин ги пресмята. Преминават във фаза, в която дронове стигат до Москва. Това демонстрира накърнимост, което не се нрави на съветското управление ", разяснява той.

Лазаров чака да се стигне до стабилизация и да се търси решение в бъдеще време, само че не и скоро.

" За да има развиване в Украйна, би трябвало да забележим какво ще се случи на изборите в Съединени американски щати следващата година. В републиканската и демократическата партия има последователи на това да се поддържа Украйна до дъно. Има и други, които споделят: Трябва да се види по какъв начин да се счупят по-малко яйца. Дотогава ще има плюс минус километър-два. Всеки ще се хвали, само че няма да се случи нещо значително ", счита гостът на Bulgaria ON AIR. 

" Путин сподели, че Украйна би трябвало да одобри новите териториални действителности. Украйна няма по какъв начин това да го одобри в този му тип. Русия не демонстрира мощ сега, с цел да може да наложи това нещо. Както и Украйна не демонстрира мощ, с цел да може да си възвърне тези територии. Контраофанзивата буксува. Руснаците не могат да си разрешават да активизират още хора. Но Путин може да си изпусне нервите. Съдбата на Русия е обвързвана с неговата лична орис. Русия не може да нападне Полша, тъй като Полша е част от НАТО ", акцентира Лазаров. 

Той е на мнение, че военното обучение на Русия в Черно море не нарушава нашия суверенитет и икономическата ни зона не са териториалните води.

" Да, това пречи и руснаците целят да не могат да минават през тези зони корабите, които придвижват зърното от Украйна. За да имат гаранция тези кораби, те би трябвало да плават единствено в териториалните води. Това са интернационалните води с стопански интерес, нищо повече. Имаме засягане на наши стопански ползи. Тези учения засягат нашите благоприятни условия за изследване на газ. Руснаците ще го вършат, до момента в който не решат казуса със зърнената рецесия ", изясни анализаторът. 

Според Лазаров руснаците пробват да ни сплашат и не престават да ни броят за страна второкласен, " все едно сме им длъжни за всичко ". 

" Това е неприятно за самите тях. Още 3-4 изявления от вида на Пьотр Толстой и след това ще се чудят за какво се усилват русофобите в България. Те сами си ги основават с това пренебрежително и имперско държание ", посочи той.

Гостът добави, че Китай е заинтригуван от поддържането на това напрежение, а не от решението му, тъй като то е в негова изгода. 

" Русия се изтощава, значително се изтощава Европа. Китай е огромният печеливш в дълготраен проект. Става все по-голям фактор. В Африка ще се срещнат ползите на Русия и Китай. Ще се сблъскат ползите им и в бъдещото развиване на Сибир с световното стопляне. Мирът би могъл да пристигна през Китай след разпад на Русия. Китай няма интерес от опазване на Русия ", съобщи Лазаров.

Той означи, че по логиката на Путин Украйна е вътрешен проблем и съветският президент доста се нервира, че Украйна се съпротивлява въз основата на поддръжката на Свободния свят.

" Потенциалът на Русия е неведнъж по-голям от този на Украйна, само че зад Украйна застана целият останал свят със своя капацитет. Затова се получи това запушване. Рано или късно ще се стигне до прекъсване на огъня, по-късно мъчно може да се каже какво ще се случи. Това ще стане следващата година или по-догодина. В момента руснаците са се окопали съществено и украинците срещат сериозна опозиция ", сподели още Лазаров. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР